Examens

Het CBR (centraal bureau rijvaardigheidsbewijszen) afdeling CCV Ondernemersexamens neemt het examen af voor het vakbekwaamheid beroepsvervoer…

Examens

De afdeling ondernemersexamens van CCV heeft als taak het uitgeven van getuigschriften met betrekking tot de vakbekwaamheid van ondernemers. De afdeling ondernemersexamens van CCV organiseert daartoe examens voor de vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. Getuigschriften en vakdiploma’s, verstrekt door de afdeling ondernemersexamens van CCV worden erkend door de overheid op grond van de wettelijke bepalingen uit de Verordening (EG) nr. 1071/2009 en de Wet Wegvervoer Goederen.

Voordat u aan de slag kunt als transportondernemer, moet u voldoen aan een aantal wettelijke eisen. Eén van deze eisen is de eis van vakbekwaamheid. Vakbekwaamheid kunt u aantonen met het ondernemersdiploma, ook wel getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. U heeft dit diploma/getuigschrift nodig om een Eurovergunning aan te vragen bij de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Om in het bezit te komen van het getuigschrift moet u binnen een periode van maximaal vijf jaar, zes examens behalen. Voor het verkrijgen van het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg moeten de onderstaande modules worden behaald:

Module B – Bedrijfsmanagement
Module C – Calculatie
Module F – Financieel Management
Module P – Personeelsmanagement
Module WG – Wegvervoer Goederen 1
Module WG – Wegvervoer Goederen 2

De examens worden dagelijks afgenomen op verschillende locaties in Nederland. U kunt in principe binnen 10 dagen reserveren mits er voldoende plek beschikbaar is.

Examenlocaties voor examens

De examens voor de modules Bedrijfsmanagement, Personeelsmanagement, Wegvervoer en Internationaal goederen worden digitaal, via de computer, afgenomen. De examens voor de modules Financieel Management en Calculatie worden digitaal in combinatie met schriftelijk, op papier, afgenomen. CCV, afdeling ondernemersexamens stelt de data van de examens en de data van sluiting van inschrijving voor alle examens vast. Digitale examens worden dagelijks afgenomen.

Je kunt je CCV-examen reserveren via Mijn CBR (mijn.cbr.nl). Ook kun je hier je reservering wijzigen of raadplegen.
Inloggen doe je met je Digid – Je kunt datum, tijd en locatie zelf kiezen.

Kijk hier hoe je je examen kunt reserveren, klik hier om een examen te reserveren.

Vier examens worden digitaal afgenomen.
De examens Bedrijfsmanagement, Personeelsmanagement, Wegvervoer deel 1 en Weg vervoer deel 2/Bus bestaan uit meerkeuzevragen die je beantwoord op het computerscherm.
De examens voor Calculatie en Financieel Management staan kunt u schriftelijk of digitaal afnemen.

Kijk hier om alvast te zien hoe de examens nieuwe stijl eruit zien. Of kijk hier voor een langere versie

Kosten

NIWO Opleidingskosten
Financieel management € 550,00
Calculatie € 550,00
Bedrijfsmanagement € 450,00
Personeelsmanagement € 450,00
Wegvervoer goederen 1 € 450,00
Wegvervoer Goederen 2 € 450,00

VOORDEEL TOTAAL PAKKET 

€ 2099,-

ZATERDAG OPLEIDING 

Elke Zaterdag

voor de actuele planning kunt u contact opnemen tijdens kantoor uren via 0614161155 of vul nu het contact formulier in, wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op!

WEEK OPLEIDING

Elke maandag en woensdag 

voor de actuele planning kunt u contact opnemen tijdens kantoor uren via 0614161155 of vul nu het contact formulier in, wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op!

Extra informatie

Wat moet u weten: Het is niet toegestaan een vergunning te huren of te verhuren. Voor elk bedrijf dat meer dan 500 KG vervoert is een NIWO vergunning verplicht.

De vergunning is verbonden aan een onderneming te verhuren of zelf te huren. Vul nu ons contact formulier in en behaal uw eigen vakbekwaamheid cq. niwo-eurovergunning al vanaf 6 weken.

Informatie? Direct aanmelden?

Direct Contact